Utgave # 13 | Nyhetsbrev Kjokkenutstyr
Tradisjonsrikt Servise fra Rörstrand
Det er snart 300 år siden Rörstrand lagde sin første tallerken. Siden den tid har de lansert en rekke ulike serviseserier. Noen som har blitt borte i historien, mens andre serviser har etablert seg som klassikere.

Det var i 1726 at "Det Swenske Porcellainsvärket" ble grunnlagt på Rörstrand Slott i Stockholm. Her ble det utviklet porselen under ledelse av den tyske porselenmakeren Johann Wolff. Rörstrand er i dag Europas nest eldste Porselenvaremerke.

Under skal vi se på noen av de klassiske servisene fra Rörstrand. Alle disse er i dag å regne som klassikere, men Rörstrand har også flere mer moderne serviser.
Mon Amie Servise
Mon Amie betyr "Min Venn" og er et klassisk servise fra Rörstrand. Serviset ble først designet av Marianne Westman i 1952 og var i produksjon frem til 1982.

Serviset ble senere relansert i 2008 i ny utgave for å markere Marianne Westman sin 80 års dag. Nå, 10 år senere, er Mon Amie serviset fortsatt et populært servise fra Rörstrand.

Swedish Grace
Swedish Grace er et annet tradisjonsrikt Rörstrand servise og ble lansert i 1930. Serviset er designet av Louise Adelborg og er utsmykket med små strå med hvetekorn.

Serviset er tilgjengelig i farger inspirert av naturen. Her finner du farger som snø (hvit), is (lys blå/grå), hav (mørk blå), eng (lys grønn), rose (rosa) og sand (beige).

Rörstrand Ostindia Servise
Serviset Rörstrand Ostindia har vært produsert helt tilbake fra 1930. I løpet av årenes løp har blåfargen benyttet i designet variert litt.

Ostindia er fortsatt et av Rörstrand sine mest solgte serviser, og ble for litt siden kåret til århundrets servise.

Det klassiske og sjarmerende designet har beholdt populariteten gjennom årenes løp og Rörstrand Ostindia har funnet sin plass i en rekke hjem.

Andre Steder på Nettet: