December 2015
TAO TEACHING AMSTERDAM NIEUWSBRIEF
VROUWENBUIK, MANNENBUIK, BABYBUIK


Miro " Vrouw" Cobra Museum Amstelveen 
Nu we december naderen en Sint en Kerst ons toelachen, denk ik vaak aan onze warme buiken. Buiken gevuld met eten, drinken en veel zuurstof/Chi. Buiken vol gelach en gegiechel over de grappen van Piet en Sint. Op 5 december mogen we door de ogen van de ander via verzen en gedichten onze eigen "donkere" kant aankijken. Lachen maakt de buik warm, ontspant, geeft energie en richting. Met Kerst wordt de warme buik van Maria geopenbaard door het Kerstkind. Het kind van Licht. In onze buik zit meer wijsheid dan we zouden denken.
 
Waarom is de buik bij de Tao zo belangrijk? 
Volgens de Tao zitten in onze buik niet alleen neuronen die dezelfde werking hebben als de neuronen in onze hersenen, maar  zit in onze buik ook onze krachtcentrale. De centrale voor energie en transformatie. Als we een onderscheid maken in diverse buikgedeeltes dan kun je je navel en de achterliggende gebieden beschouwen als het centrum van je transformatie mogelijkheden. Bij de gevorderden werken we dan met spiralende Paqua kracht. Via deze kracht, kun je met de orgaan-klanken je emoties transformeren. Zo spiralen we de angst met de haat, de woede met het verdriet en het zorgen en piekeren als extra kracht. Door de kracht van de buik en de spiralende beweging neutraliseer je de overtollige emoties. Vaag? Valt mee. De Tao is heel praktisch, makkelijk te beoefenen en met veel glimlachen, dom kijken en spiralen kom je een heel eind.

 
 
Daarnaast heb je in je buik verzamelpunten van de organen  rond de navel. Deze punten masseren we open.
En daar bovenop heb je in je buik je alomvattende 0-punt op je bekkenbodem. Over je 0-punt schrijf ik in januari.
 
Terugkomend op de buik als geheel:
In deze tijd wil een ieder een platte buik, het liefst geen buik, het liefst veel strak gespannen spieren, want anders ben je een zakkig type of zie je er oud uit. Geschiedkundig gezien was er in de Puriteinse tijd ook een neiging tot geen buik, ingesnoerde tailles en mandje onder de kleding voor een flinke kont. Vanuit de Tao zijn we dol op buiken. Hoe zachter de buik, des te  beter de Chi doorstroming, des te beter je energie peil is, des te beter je seksuele energie is, des te beter je aarding en gronding.
Strak  gespannen buiken maken de mens tot een groot hoofd, zorgen dat de energie naar 't hoofd stijgt, zorgen voor een koud hart en oververhit hoofd. Dat geeft op den duur oververmoeidheid, niet bij je eigen intuïtie kunnen blijven, overgeleverd zijn aan de wereld en de ander, zelf niet goed weten wie je bent en waar je kracht schuilt.
Zachte buiken, die niet dik hoeven te zijn geven veel levenslust en energie. De vrouw kan dan makkelijker een kind baren als zij dat wenst, de man kan beter zijn seksuele energie behouden en transformeren en de baby groeit vanuit de buikkracht
 
Ik wens jullie een warme buik in de december maand.
Je kunt de "lege-Tao-tijd" in december en half januari gebruiken door een 21-daagse Whats app coaching te volgen. Ik stuur je dan dagelijks oefeningen speciaal voor jou met video's en ingesproken meditaties.
Half januari start ik met een nieuwe serie lessen voor de botten en beenmerg. De jaartraining voor basis en gevorderden  gaan hun 2e semester in.
 
  Hartelijke groet,
Ilona

Info@taoteachingamsterdam.nl
 
A Beach Full of Joy!
A Beach Full of Joy!

Lesschema januari 2016:
- maandagavonden: Qigong, Taichi voor beginners (Primordial Medical Qigong) en hersen meditaties (basis)
- Dinsdagavonden: Hormoon balans en Jade Ei Rituelen 
- Donderdagavond: Paqua Parel Bewustzijn (gevorderd 2 wekelijks)
- Vrijdagochtenden: Botten en beenmerg qigongs
- Zaterdag ochtenden: Jaar Training Basis Tao (2 wekelijks)

Cadaques!

Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar voor de reis naar Cadaques!
Spanje | Tao week
Max 10 leerlingen, partners zijn ook welkom

Datum:
14-21 mei 2016
Thema:
De 5 elementen. We trainen op de vulkaan, in de zee, in de bergen en pijnbomen onder de stralende chi hemel d.m.v. ademoefeningen, qigong (energie in beweging brengen), meditaties en kennisoverdracht over de 5 elementen types en natuurlijk heel veel rusten en genieten!
Doel:
heerlijk uitrusten en opladen! Kosten zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen die wil mee kan.
Plaats: 
Cadaques, Catalunia aan zee en aan de voet van de Pyreneeën, veel zwem en wandel mogelijkheid.
Reis:
zelf vliegticket regelen Amsterdam / Barcelona, daar bus nemen direct naar Cadaques. Je kunt ook met elkaar een auto huren, dan kun je ook naar Gerona/Barcelona vliegen dat is dichterbij.
Kosten: 
Huis huur 240 euro, cursus 200 euro.
Warme vegetarische maaltijden: 10 euro per dag , gekookt door kokkin Moïra excl. materiaal.
Ilona Botterweg| info@taoteachingamsterdam.nl |taoteachingamsterdam.nl
Gerrit van der Veenstraat 131 b
Amsterdam,