De corona-maatregelen blijven nog even van kracht en we zoeken allemaal naar manieren om ons staande te houden en bij te dragen waar het kan. We zien overigens grote verschillen tussen organisaties. Organisaties die het anderen moeilijker maken, maar gelukkig veel organisaties die kijken wat ze kunnen doen om medewerkers, klanten of de maatschappij te ondersteunen. Een kwestie van cultuur zou je kunnen zeggen. In deze tweede corona special weer een aantal mooie voorbeelden ter inspiratie, informatie en oproep tot actie.

Heb je zelf een vraag of een mooi voorbeeld om te delen? Laat het ons weten via  info@happinessbureau.nl
Wees onderdeel van de oplossing
We beginnen met een paar prachtige voorbeelden hoe medewerkers en organisaties initiatiefrijk zijn geweest in deze bijzondere tijd.

Bij New Nexus leverde na een oproep de een na de andere medewerker met liefde zijn of haar iPad in voor Coronapatiënten in de Noordelijke ziekenhuizen.
De Gasunie en anderen hielpen ook mee bij deze actie.

Computerapparatuur is in deze tijd erg belangrijk. Kind en Onderwijs Rotterdam (foto) was dan ook erg blij met de donatie van 3000 chromebooks van Stichting De Verre Landen en Coolblue.

Hulde ook voor Vanderlande die duizenden maskers heeft gedoneerd aan veiligheidsregio's in Brabant.

En wat te denken van het initiatief om familieleden veilig op bezoek te laten komen bij bewoners van verpleeghuis Dommelhoef. Met recht hoog bezoek op zo'n hoogwerker die daarvoor beschikbaar werd gesteld. Koffie, thee en taart werden ook geregeld.
Zorg voor de verbinding
We komen deze crisis alleen maar gezamenlijk te boven en verbinding is op dit moment belangrijker dan ooit.
 Het HappinessBureau heeft een set met kaartjes met daarop inspirerende quotes online gezet die je kunt downloaden en aan collega’s, klanten of vrienden kunt sturen om te laten weten dat je aan ze denkt en dat je dankbaar bent voor wat ze op dit moment doen of dat je hen mist.
10 keer Topwerkgeverschap
Heleen Mes van het HappinessBureau schreef een artikel hoe je  als werkgever in deze tijd kan laten zien wat je écht waard bent voor medewerkers. Over verbinding, waardering en reboarding: 10 voorbeelden van topwerkgeverschap.
Toon dankbaarheid
Verschillende bedrijven tonen hun dankbaarheid aan (de inzet van) hun medewerkers. Zie hierboven de foto's van Mysolution , MKbasics en Saver .
Zoals het door Mysolution wordt omschreven:

Bedankt aan de collega die nu ook de kinderen les moet geven, de collega die elk uur de kat van het toetsenbord moet halen, de collega die dik aan het winnen is met de video call bingo... Collega's, jullie zijn allemaal toppers! Onze kernwaarden grensverleggend, lef en samenwerken worden volop waargemaakt tijdens het thuiswerken.
EHERO vraagt om jouw medewerking
EHERO (het Geluksinsituut van de Erasmus Universiteit), doet actiegericht onderzoek naar de effecten van het coronavirus en de verschillende initiatieven die mensen nemen om door deze onzekere tijd te komen. Zij vragen jouw medewerking bij het invullen van een korte vragenlijst (3 minuten). De resultaten worden bekend gemaakt op de website van EHERO.
Humor blijft belangrijk :-)
De oproep is terecht: Blijf Thuis! Maar wat doe je dan als je van dansen houdt en je hebt geen partner om mee te oefenen.
Dan word je creatief, zoals deze meneer.
Als je moet thuiswerken en je vriend is een songwriter . Is dat wel vol te houden?
Heb jij mooie voorbeelden? Deel ze met ons!
We zijn alweer begonnen met de voorbereidingen van de volgende nieuwsbrief Daarin willen we natuurlijk graag inspirerende voorbeelden opnemen. Heb jij iets gezien of heeft jouw organisatie een mooie actie gedaan? Laat het ons weten via Info@HappinessBureau.nl